2024.02.25, Vasárnap

Percenként 12 pislogás sorsdöntő lehet

2018.11.10. 09:26

Többek közt 10-30 százalékkal csökkenthető általa a táppénzes napok száma, de erről csak a dolgozók ötöde tud. Magyar fejlesztés segíthet.

Hirdetés

A munkahelyi szemkárosodás megelőzését segíti egy a pislogásra és a monitor-szem távolságra figyelmeztető szoftver. A magyar fejlesztés használatával az eddigi tapasztalatok szerint 10-30 százalékkal csökkenthető a táppénzes napok száma, és 15-20 százalékkal növelhető a monitor előtt dolgozók hatékonysága.

A szoftvert fejlesztő Szemfüles Kft. az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 100 könyvelő megkérdezésével végzett, saját kutatása alapján

a válaszadók 90 százaléka legalább 8 órát dolgozik egy nap monitor előtt, és csupán 22 százalékuk tudja, hogy percenként 12-15 pislogással megakadályozható lenne a szem kiszáradása, elfáradása.

A megfelelő monitortávolsággal (a szemtől 50-70 centiméter) is csak a válaszadók 26 százaléka volt tisztában.   


A Péterfy-kórház is besegített

Az eddig alapvetően pislogásra és monitor-szem távolságra figyelmeztető megoldást a magyar startup új funkciókkal is kiegészítette. Az alkalmazás egészségügyi monitoring és kezelési programokkal is bővült, amelyhez a szakmai hátteret a Péterfy Sándor utcai kórház szemész szakorvosai szolgáltatják. Közölték azt is, hogy a cég a nagyvállalati megoldása után az egyéni vállalkozók részére is elérhetővé tette a szoftvert.    

Az MTI kérdésére a társaság közölte, hogy jelenleg 290 felhasználó használja a terméket, és az év végéig várhatóan 700-1000-re nő számuk. A Szemfüles Kft. tavaly decemberben indult, a tervek szerint idei árbevétele 2,5 millió forint lesz. A június óta megvásárolható szoftver eddig 1 millió forint árbevételt generált.

munkahelyekFókuszbanegészségstartup

Ajánljuk még