2024.03.28, Csütörtök
Már 200 ezer nézőnél jár a magyarság kultuszdalához készített klip

Már 200 ezer nézőnél jár a magyarság kultuszdalához készített klip

2019.05.22. 11:54

A legnépesebb magyar szurkolótáborok szokták elénekelni az összetartozásunkról szóló Ismerős Arcok-slágert, de baráti összejöveteleken és esküvőkön is szívesen előveszik.

Hirdetés

Szimfonikus formában gondolta újra legnépszerűbb, Nélküled című dalát az Ismerős Arcok. Az idén húszéves rockzenekar a klip mellett kiadvánnyal is készül június 22-i jubileumi koncertjére.    

"Évek óta terveztük, hogy elkészítjük a dal szimfonikus verzióját. A klip egy hete jelent meg és már több mint 200 ezren látták a közösségi videomegosztón" - mondta Nyerges Attila, az Ismerős Arcok vezetője, énekese az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában. 

A 2007-ben lemezre vett Nélküled eredeti videója, amely egy koncertfelvétel, 34 milliós nézettséget ért el.

A Nélküled című dal, amelynek zenéjét Leczó Szilveszter billentyűs, a szövegét Nyerges Attila írta, az évek során a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának jelképévé vált. A focimeccsek kezdése előtt a legnépesebb magyar szurkolótáborok szokták elénekelni az összetartozásunkról szóló Ismerős Arcok-slágert, de baráti összejöveteleken és esküvőkön is szívesen előveszik.

Mint elhangzott, a szimfonikus változattal készült új klipben egyszerű, hétköznapi emberek szerepelnek.

"Idén húszéves az Ismerős Arcok, tavaly ősztől egy húszállomásos akusztikus turnét csináltunk, amelynek utolsó állomását képben és hangban is rögzítettük" -

- fejtette ki Nyerges Attila.   

A felvétel DVD-n és CD-n, rajta extraként az új videoklippel már kapható lesz a zenekar jubileumi koncertjén, június 22-én a fővárosi Barba Negra Trackben. "Sok dallal készülünk, vendégünk lesz Karácsony János, az LGT egykori tagja."

Hozzátette, az idei év a 20. születésnap jegyében zajlik, ősszel még lesz néhány állomása az akusztikus turnénak, készül egy dokumentumfilm a csapat történetéről, jövőre pedig új stúdióalbum várható.

FókuszbanmagyarságzenerockzeneIsmerős Arcok