2024.03.19, Kedd
A világ tetején a Lőrincz fivérek! - magyar arany a birkózó vb-n
Fotó: MTI

A világ tetején a Lőrincz fivérek! - magyar arany a birkózó vb-n

mti

2019.09.17. 15:28

Ezt az eredményt a jövő évi olimpián is elfogadnánk: Lőrincz Viktor hétfői ezüstérme után, bátyja Tamás a világ legjobbjának bizonyult.

Hirdetés

Lőrincz Tamás aranyérmet nyert kedden a kötöttfogásúak 77 kilogrammos kategóriájában a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon.    

A Budapest Honvéd háromszoros Európa-bajnoka hétfőn üzbég, ukrán, litván, végül kazah rivális legyőzésével jutott döntőbe, melyben a svéd Alex Bjurberg Kessidisszel csapott össze és technikai tussal győzött.   

A ceglédi születésű birkózó már az elődöntőbe kerüléssel kvótát szerzett a jövő évi tokiói olimpiára. Lőrincz Tamásnak ez a 13. dobogós helyezése világversenyről, amivel magyar rekorder. Világbajnokságokon negyedik érmét nyerte, de most először sikerült aranyat begyűjtenie. A 2014-es vb-n harmadik volt, míg tavaly, illetve két éve második helyen zárt.   

A magyar kötöttfogásúak három éremmel és két kvótával zártak a kazah fővárosban, ahol vasárnap Korpási Bálint bronzérmet nyert az olimpiai műsorán nem szereplő 72 kilogrammos súlycsoportban, míg hétfőn Tamás bátyja, Viktor - kvótája mellé - ezüstöt szerzett a 87 kilósok között.

FókuszbanbirkózásTokió 2020világbajnokság

Ajánljuk még