2024.02.28, Szerda

Folytatódik a ceglédi Kossuth tér felújítása

2016.03.20. 07:55

Április végén már át is adják a ceglédi Kossuth tér következő felújított szakaszát is.

Hirdetés

Április végén már át is adják a Kossuth tér következő felújított szakaszát is. A munkák már javában zajlanak. Kicserélik a térköveket, fákat ültetnek, padokat és kerékpártárolókat helyeznek ki. Természetesen mindezt úgy, hogy igazodjon a tér már felújított részeihez és a városképhez.

A Kossuth tér középső, Kazinczy és Alkotmány utca közötti szakaszának felújítása tavaly szeptemberben fejeződött be. Már akkor jelezte a város vezetése, hogy a munkát folytatni szeretnék, hogy egységes és szép arculatot kapjon a város egyik központi tere. A munkát el is kezdte a kivitelező. "Gyakorlatilag megkezdődtek a Kossuth tér negyedik ütemének felújítási munkái. Most a Pesti úttól a Kazinczy utcáig történik a térburkolat kicserélése. A munkát április 27-vel kell, hogy befejezze a kivitelező, hogy a következő ünnepen már átadhassák és újra birtokba vehesse a város és a lakosság." - mondta el Mótyán Krisztián településmérnök.

De mindezekkel egyidőben folytatódik a térkő felújítása a Református bazársor végéig. A tervezésnél fontos volt, hogy egységes képet kapjon a Kossuth tér ezen része. Vagyis azt az arculatot vigyék tovább, amit az úgynevezett Citromház előtti szakasznál is kialakítottak korábban. "Ugyanúgy fog kinézni, mint az előző kettő ütem, ugyanúgy lesznek padok, fák, a zöldséges árusítóhely az megmarad, de megújul. De ugyanúgy meglesznek a kiülők az éttermekhez, fognak kapni új kerékpártárolókat." - tette hozzá a Ceglédi Városfejlesztési Kft. munkatársa.

A felújítás tehát a tervek szerint április végéig tart, de addig is az ezen a szakaszon található éttermek, üzletek természetesen megközelíthetőek lesznek.

forrás: cegled.hu

Galéria

CeglédFókuszban

Ajánljuk még