2024.05.22, Szerda

M4: hamarosan indul az építkezés

magyarepitok.hu

2016.07.28. 10:41

A mintegy 75 km-es szakaszt érintő beruházás két év alatt készül el, a Szolnok és Fegyvernek közöttit egy évvel később adják át.

Heteken belül elindul az építkezés az M4 gyorsforgalmi út M0-Cegléd és a Cegléd-Szolnok közötti szakaszain, a beruházás a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében ér véget. A hírt Bene Ildikó fideszes országgyűlési képviselő egy szerdai szolnoki sajtótájékoztatón közölte.

 

Albertirsáig több elkerülő is épül

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az M0-s és Cegléd közötti szakasz két projektben valósul meg:

  • Üllő és Albertirsa között közel 30 km hosszúságban új nyomvonalon,
  • illetve Albertirsa és Cegléd között 14,3 km-en a régi út bővítésével.

Az első projektben új nyomvonalú út épül Gyömrő, Péteri, Gomba, Monor, Monorierdő és Pilis elkerülése érdekében. A második szakaszon, Albertirsán túl a már meglévő szakaszt kétszer két sávosra bővítik (ez jelenleg is elkerüli az ottani településeket).

Az M4-es és az M0-s találkozásánál a Vecsés és Üllő térségében levő (a két település elkerülését biztosító) mintegy 10 km-es szakasz már korábban elkészült.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) a szerdai sajtótájékoztatón közölte, hogy az M4-es Szolnok és Budapest közötti szakaszán szeptemberben várható a terület átadása a kivitelezőknek.

A Cegléd és Szolnok közötti szakasszal kapcsolatban külön kitért az abonyi elkerülőre, ahol elmondása szerint „gyorsforgalmi út épül, egy meglévő fél autópályát kell két sávval bővíteni.”

 

A Szolnokon túli szakasz egy ütemmel később

Bene Ildikó elmondta, hogy a Szolnok-Fegyvernek közötti szakasszal kapcsolatos, az építtetőkkel folyó egyeztetés és elszámolás folyamatban van. Ezt követően kezdődhet el a közbeszerzés és a műszaki tartalom meghatározása. A tervek szerint az építkezés még idén, vagy 2017-ben elkezdődik, és 2019 végére készül el.    

forrás: magyarepitok.hu

Ajánljuk még