2024.07.20, Szombat

Tíz új startup támogatásába kezd egy angyalbefektető

MTI

2017.06.30. 15:22

Közép-magyarországi, már ügyfelekkel és célokkal rendelkező startupok jelentkezését várja augusztustól a Baconsult.

Félmilliárd forint támogatást nyert az innovációs alapból a Baconsult Kft. angyalbefektető csapat, amely augusztus elsejétől számítva két évig egymilliárd forintot meghaladó támogatást és szolgáltatást nyújt tíz közép-magyarországi startupnak - közölte a cég pénteken.

A közlemény szerint az inkubált startupok első körben hozzávetőlegesen 700 millió forint értékű támogatást és szakmai segítséget kapnak a Baconsult Kft. új programjában. A startupok az állami támogatás mellett magántőke-befektetéshez, üzletviteli segítséghez és az inkubátorcég kapcsolati tőkéjéhez is hozzájutnak. A támogatás egy konkrét projektre szól, a kiválasztás során a Baconsult előnyben részesíti a HR, a digitális oktatás, az autóipar és az e-kereskedelem terén működő megoldásokat.

 

Ötletnél már többre van szükség

A programba olyan három évnél fiatalabb, tőzsdén nem jegyzett, osztalékot még nem fizető, közép-magyarországi régióban működő startupok jelentkezését várják augusztus elsejétől folyamatosan, akik az ötlet mellett már rendelkeznek egy működő megoldással, van ügyfelük, megbízójuk, csapatuk és céljuk a nemzetközi piacra lépés vagy új funkciók fejlesztése.

A pályázók részletesebb információt az inkubátor program honlapján kaphatnak.

A magántőkéből működő Baconsult Kft. 2015 óta foglalkozik inkubációval, tanácsadással. Jelenleg 13 startupot segít, köztük a Bookr Kidst, a CX-Ray-t, a Logiscoolt, vagy a Dreamjobst.

Gazdaságtámogatásstartup

Ajánljuk még