2024.04.20, Szombat

Újabb, hatszintes irodaházzal bővül az Infopark

magyarepitok.hu

2018.06.22. 11:14

Az evosoft Hungary új székházának szánt 22 ezer négyzetméteres épület építése jövő hónapban kezdődik.

Hirdetés

A Siemens csoporthoz tartozó evosoft Hungary Kft. egyetlen irodaházba vonja össze a jelenleg több budapesti helyszínen végzett tevékenységét, és ezáltal 1500 dolgozóját. Az irodaépület fejlesztője a WING Zrt., s az új székházat Budapesten, a Magyar Tudósok körútja 11. alatt építik fel, a Magyar Nobel-díjasok Kutatás-Fejlesztési Park második fázisában. A helyszín közvetlen közelében a WING éppen a múlt hónapban adta át az Ericsson új kutatás-fejlesztési központját is.

Az építési munkálatok 2018. július közepén kezdődnek meg. A hatszintes, teljesen akadálymentes épület tervezett hasznosítható bruttó alapterülete 22 ezer négyzetméter, a Siemens ebből 20.400 négyzetmétert vesz birtokba hosszú távú bérleti szerződéssel. Az LEED Gold környezettudatossági minősítést megcélzó épülethez egy 520 férőhelyes, földalatti parkoló is tartozik majd.

A két évtizeddel ezelőtt alapított evosoft Hungary Kft. Magyarország egyik vezető szoftverháza. A vállalat szoftverfejlesztéssel és kutatás-fejlesztéssel foglalkozik az ipari automatizálás, az integrált hajtásvezérlés, valamint az orvosi képalkotás területén. A társaság által foglalkoztatott szoftverfejlesztők létszáma folyamatosan növekszik.

„A napjainkban is zajló digitális ipari forradalom iparágtól függetlenül komoly kihívások elé állítja a cégeket minden működési területen. Az ipar 4.0 ma már szoftvereken alapuló valósággá vált. Célunk, hogy a lehető legjobb munkahelyet biztosítsuk kiváló kollégáink számára, ahol egyszerre tudnak hatékonyan és kreatívan dolgozni, lehetővé téve társaságunk és a Siemens számára, hogy kulcsszerepet töltsünk be a negyedik ipari forradalomban” – nyilatkozta Petényi István, az evosoft Hungary Kft. ügyvezetője a vállalat által kiadott közleményben.

Az evosoft Hungary új központja a tervek szerint 2021. januárban nyitja meg kapuit.

irodaGazdaságÚjbudaWing Zrt.