2024.02.25, Vasárnap

Gödöllő kerékpárosbarát város

2016.06.09. 10:54

Idén is elnyerte Gödöllő Város Önkormányzata a Kerékpárosbarát Város címet.   

Hirdetés

Idén is elnyerte Gödöllő Város Önkormányzata a Kerékpárosbarát Város címet. A pályázat keretében elnyerhető díjat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ítélte oda Gödöllő városának. 
 

A díjjal azokat a településeket ismerik el, amelyek igyekeznek népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést, el szeretnék elérni,hogy ez a környezetkímélő, alternatív közlekedési mód minél jobban el tudjon terjedni. Az elismeréssel járó táblát és oklevelet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban Kovács Gergő Péter fejlesztési csoportvezető vette Mészáros Imrétől, a minisztérium környezetvédelmi osztályvezetőjétől.

Az elismeréseket átadó Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte, hogy évről évre több település, vállalkozás és intézmény adja be pályázatát, egyre többen fordítanak kiemelt figyelmet a környezetbarát kerékpáros közlekedés népszerűsítésére.

Az államtitkár felidézte, hogy idén tizedik alkalommal mérettethették meg magukat a jelentkezők a minisztérium és a Kerékpáros Magyarország Szövetség (KMSZ) közös pályázatán, amelynek egyik legfontosabb célja a figyelemfelhívás. Arra szeretnék ösztönözni a településeket és a munkahelyeket, hogy a megfelelő infrastruktúra kialakításával, szemléletformálással tegyék lehetővé, biztonságossá és vonzóvá a környezetbarát kerékpáros közlekedést – fogalmazott. Tasó László kiemelte, hogy a munkahelyi vezetők és az önkormányzati tisztviselők jó példát mutatva is népszerűsíthetik a kerekezést.

Az államtitkár szavai szerint a szakpolitikai kormányzat a biciklizés folyamatosan javuló infrastrukturális feltételeinek megteremtésén dolgozik. 2020-ig uniós forrásból 50 milliárd forintot kívánnak hálózatos szemléletű kerékpárút építésre fordítani.

forrás: godollo.hu / kmsz.hu

Galéria

Fókuszbankerékpár

Ajánljuk még