2024.05.19, Vasárnap

Guinness-rekord kísérlet a helyes kézmosásért

2016.05.09. 15:09

Jó eséllyel dönthetnek Guinness-rekordot magyar iskolások, amelyen a helyes kézmosás oktatásának világrekordját akarják megdönteni.

Jó eséllyel dönthetnek Guinness-rekordot magyar iskolások, hiszen 190 iskola több mint 14 ezer diákja jelentkezett arra a május 5-i országos eseményre, amelyen a helyes kézmosás oktatásának világrekordját akarják megdönteni. A több helyszínen, egy időben tartott helyes kézmosásra való oktatás világrekordját Glasgow-ban állították fel 3039 diák részvételével. Budapesten és Pest megyében összesen 14 iskola csaknem 1700 diákja vett részt ezen a rendhagyó tanórán, melyen képzett instruktorok segítségével a kézmosás helyes technikáját sajátították el játékos formában.

A gyerekek megtanulhatták, hogyan és mikor fontos kezet mosni, ha meg akarjuk előzni a kéz útján terjedő fertőzéseket, egy „tüsszentőpályán” pedig meggyőződhettek arról, hogy zsebkendő használatával megakadályozhatják, hogy a kórokozók tüsszentéskor környezetükben szétterjedjenek. Az iskolások között voltak speciális képzési igényűek (hallássérült, értelmi fogyatékos), az iskolások mellett pedig 5 idősklub látogatói (összesen 149-en) is részt vettek a programban. Az esemény szervezésében a Fővárosi Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának és osztályainak munkatársai is részt vettek külső segítőkkel együtt.

(BFKH Sajtó)

Galéria

FókuszbankézmosásvilágrekordGuinness-rekord