2024.04.24, Szerda

A Gyermekmentő Szolgálat jótékonysági karácsonyi rendezvényei

2015.12.08. 11:08

Összesen mintegy háromezer, magyarországi és határon túli gyermeket lát vendégül a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) decemberi jótékonysági eseményein: vasárnap a Fővárosi Nagycirkuszban és a fóti Lovasterápiás és Oktató Központban, december 16-án a Mindenki Karácsonya, december 19-én pedig az Országházi Gyermekkarácsony elnevezésű rendezvényen.

Hirdetés

Vasárnap a Fővárosi Nagycirkuszban és az NGYSZ fóti Lovasterápiás és Oktató Központjában csaknem ötszáz gyermeket látnak vendégül. A cirkuszi programmal a Magyar Cirkusz és Varieté Kht. és az általa támogatott NGYSZ szeretne életre szóló élményt adni rászoruló gyerekeknek - olvasható a Gyermekmentő Szolgálat MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.
Mint írják, a gyerekek megtekinthetik a Duo La Vision artistaprodukcióját, találkozhatnak a Mikulással, a játszóházban többek között méhviasz gyertyát és adventi lakásdíszeket készíthetnek, valamint élménylovagláson és kutyás terápián is részt vehetnek. A gyerekek bográcsban főtt ebédet, helyben sütött friss kalácsot, kenyeret és gyümölcsöt is kapnak.
A WestEnd City Center Cinema City mozitermében a Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényre háromszáz hátrányos helyzetű gyermeket hív meg a Gyermekmentő Szolgálat, budapesti és Pest megyei általános iskolákból, családsegítőkből, gyermekintézményekből. Idén a Budapesti Operettszínház musicalelőadásaiból láthatnak részleteket a gyerekek, akik ajándékokat is kapnak. Az NGYSZ immár huszonnegyedik éve rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzatával közös karácsonyi programját.  
December 16-án csaknem 800 gyermek vesz részt az Országházi Gyermekkarácsonyon, amelyre hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermekeket hívtak meg Magyarországról és a határon túlról. Az ünnepség házigazdája Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki az Országház kulcsát átadva egy napra átengedi a gyermekeknek a Parlament termeit. A meghívott gyermekeket népszerű művészek, előadók karácsonyi műsora szórakoztatja majd. Részt vehetnek a Csodák Palotája programjain, válogathatnak buborékfújás, arcfestés, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások közül. Találkozhatnak neves sportolókkal és zenészekkel, illetve idegenvezetők kalauzolják őket végig az Országház nevezetességein és megtekinthetik az Országgyűlési Őrség díszőrségváltását. A négyórás program összesen nyolc helyszínen zajlik majd. A program végén ünnepélyes ajándékátadásra is sor kerül, Kövér László, az Országgyűlés elnökének és Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökének részvételével.
Az MKB Bank és a Gyermekmentő Szolgálat immár 18. éve szervezi meg közös karácsonyi programját az Operaházban, ahol Csajkovszkij A diótörő című mesebalettjét nézhetik meg a gyerekek december 20-án. Az ország különböző részeiből és a határon túlról meghívott 1200 hátrányos helyzetű gyermeket az előadás előtt és a szünetben kakaó, szendvics, gyümölcs és édesség várja, a darab végén pedig ajándékokkal tömött hátizsákokkal távozhatnak az Operaházból.

mti

fotó: hu.wikipedia.org

Galéria

jótékonyságHelyikarácsonyGyermekmentő Szolgálat