2024.04.20, Szombat

Megnyílt a szabadstrand Szentendrén

szentendre.hu

2016.07.25. 12:58

A Balkan Fanatik koncertjével debütált a megújult Postás strand.

Hirdetés

Július 22-én nyílt meg Szentendre első legális szabadstrandja, a megújult Postás strand. A vidám, nyári ünnepségen Verseghi-Nagy Miklós polgármester rövid köszöntője után a Balkán Fanatik együttes adott koncertet.

 

A közösségi tervezés nyomán

A Postás szabadstrand közösségi tervezése során, az év elején fogalmazódtak meg azok az elvárások, tervezési irányvonalak, melyek mentén a Postás jövőjét elképzelték a városlakók. Ennek alapján készültek el a konkrét tervek és a minimálisan szükséges infrastruktúra kiépítése, ami alapján augusztus 31-ig a strand hivatalosan is kijelölt fürdőhelyként üzemelhet.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A part közelében megépült az öltöző, a négyállásos zuhanyzó és az ivóvízcsap, a Dunán bójákkal, a parton táblákkal jelölik a strandrészt. A tisztaság megőrzéséért mobil WC-k és szemetes konténerek találhatók a közelben, illetve a létesítmények karbantartására, takarítására is gondot fordít az önkormányzat.

Folytatódnak a fejlesztések

A hónap végéig két napelemes lámpát is felszerelnek a területen, és még az ősz folyamán tervezik a gyep megújítását, valamint a rézsű stabilizálását. A Postásra szabadtéri sporteszközöket is szeretne a város telepíteni: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt Sportpark programra augusztusban egy 15 eszközös kültéri fitnesz park létesítésére ad be az önkormányzat pályázatot.


A közösségi tervezés irányvonalát tartva a jövő évben további padok, tűzrakók, szemetesek kihelyezését, az ártéri ligeterdő rendberakását, tanösvény kialakítását, illetve lejárók és mobil stég, strand játszóhely építését tervezik.

SzentendreHelyiStrandposta