2024.04.20, Szombat

Értelmileg akadályozott diákok kaptak új iskolaépületet Budaörsön

budaorsiinfo.hu

2016.09.01. 16:00

Enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekeket oktat a Bleyer Jakab Általános Iskola egyik egysége, nekik épült most akadálymentes épület önkormányzati forrásból.

Hirdetés

Augusztus 31-én átadták Budaörsön a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola Gyógypedagógiai Intézményi Egységének új épületét az Árpád utca 4-8. szám alatt. Az esemény egyben a város színházi évadmegnyitója is volt.

Az épületet kivitelező LAM Zrt. 2015 augusztusában kezdte meg a munkát és idén áprilisra készült el. Ezt követően már csak a bútorzat, a taneszközök és egyéb berendezések beszerzése volt hátra. A teljesen akadálymentes épület kivitelezése mintegy 320 millió forintba került, a berendezésekre további 25 millió forintot szánt az önkormányzat. A beruházás Budaörs Város Önkormányzat költségvetéséből, teljes mértékig önerőből valósult meg.

A 40 tanuló fogadására alkalmas új iskolában 4 tanterem, egy könyvtár és számítógépterem, egy technikaterem és egy foglalkoztató kapott helyet. A környezetbe illeszkedő, földszintes épület magastetős kialakítású, hasznos alapterülete 499 négyzetméter. A tantermek előtt látványkert jött létre, a szaktanteremhez tankert kapcsolódik, a hátsó kertben pedig játszórész, tornapálya, parkoló és kerti tároló fogadja a diákokat.

Galéria

BudaörsHelyiúj iskolaépület