2024.03.29, Péntek
Az elmúlt tíz év legsikeresebb tárlatát zárta a Ceglédi Galéria
Ceglédi Galéria - Facebook

Az elmúlt tíz év legsikeresebb tárlatát zárta a Ceglédi Galéria

cegledipanorama.hu

2016.11.18. 14:21

Másfél hónap alatt több mint háromezren voltak kíváncsiak az előző századfordulón élt emberek mindennapjait bemutató kiállításra.

Hirdetés

November 14-én nyitott ki utoljára az “Élet a paraszti ház körül a XIX.-XX. század fordulóján” című néprajzi kiállítás a Ceglédi Galériában. A tárlat iránt olyan nagy volt az érdeklődés, hogy előbb egy hétvégével, majd végül két héttel megtoldották a nyitvatartást.

Szeptember 29. óta 3375 látogató járt a kiállításon, s 95 tárlatvezetést tartottak. Egymást érték a csoportok, köztük több száz óvodás és iskolás gyermek látta a kiállítást. Így a Zakar József keramikusművész és tanár néprajzi magángyűjteményéből rendezett kiállítás, amely a XIX-XX. század fordulóján élt ceglédi emberek életébe nyújtott betekintést, az elmúlt évtized legnépszerűbb tárlata lett a Ceglédi Galériában.

fotó: Ceglédi Galéria

A látogatók megismerkedhettek a három osztatú parasztház részleteivel (kamra-füstös konyha-tiszta szoba), másfelől az állattenyésztéssel és növénytermesztéssel is, utóbbi esetében főképp a gabonatermesztéssel.

CeglédHelyikiállításnéprajzCeglédi Galéria