2024.04.25, Csütörtök

Húszezresekre hajtanak Törökbálinton az álrendőrök

erdmost.hu

2016.11.21. 15:46

A település polgármesteri hivatala riasztotta a lakosságot, egyúttal megadta, hogyan kell megkülönböztetni egy valódi rendőrt az álrendőrtől.

Hirdetés

Törökbálint belterületén álrendőrök próbálnak pénzt kicsalni a lakosságtól – tájékoztatott a helyi polgármesteri hivatal. A tettesek azzal jelentkeznek be, hogy a postától kapott 20 ezer forintosokat kell ellenőrizniük. A hivatal közleménye hangsúlyozza, a hivatalos minőségben eljáró rendőr semmilyen körülmények között sem végez ilyen tevékenységet.


Az igazi rendőrök jelvénnyel és igazolvánnyal érkeznek

A közleményből az is kiderül, hogy az intézkedő, civil ruhás rendőr saját maga igazolására rendőrigazolványt köteles felmutatni. Az igazolvány mellett mindig van egy 5 jegyű számot tartalmazó rendőrségi emblémát magába foglaló jelvény is. A jelvény egyedi sorszámozású, az alapján állapítható meg a rendőr kiléte. Ezt kérés esetén az intézkedő rendőrnek az állampolgár tudomására kell hoznia.

Az álrendőrök ellenben mindig a pénzre utaznak, tolakodóan, fenyegetően lépnek fel, engedély nélkül akarnak házkutatást végezni. A felmutatott jelvényükön legfeljebb csak a police felirat szerepel.

A közlemény felhívással zárul, eszerint az álrendőröket észlelők

  • a Rendőrséget a 107-es, vagy a 112-es segélyhívó,
  • illetve a Törökbálinti Városőrséget a 06 20 45-00510-es, vagy a 06 20 4047-775-ös

nap 24 órájában hívható telefonszámokon hívják fel.

HelyibűnügyTörökbálint