2024.05.23, Csütörtök

Belső udvaros orvosi rendelő épül Rákospalotán

bpxv.hu, kozbeszerzes.hu

2016.12.22. 09:49

A Karácsony Benő parkban megkezdődött a Deák utcai összevont védőnői, háziorvosi és házi gyermekorvosi rendelő építése, mely több mint 400 millió forintból valósul meg.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanon, a XV. kerületi Karácsony Benő park Deák Ferenc utca felőli sarkán megvalósuló fejlesztés keretében egyemeletes épület jön létre. A körzetben élő lakosság korszerű orvosi ellátása érdekében a földszinten kerülnek elhelyezésre a gyermekorvosi rendelők és a védőnői szolgálat helyiségei. Az emeleten a felnőtt orvosi rendelő, valamint a gyógytorna helyiségei kapnak helyet.

A munkaterületet már átadták a közbeszerzési pályázaton nyertes két budapesti cégnek: a PENTA Industry Kft. és a MASINVESZT Kft. megkezdték az építkezést, melyet a szerződés szerint nettó 413 millió forintból végeznek el.

A tervezett épület belső átriumos, udvaros kialakítású, megvalósítása során az épület belső részének homlokzata a parkot visszatükröző fehér üveg burkolattal, a külső út felőli homlokzat pedig mészhomok tégla burkolattal készül.

Galéria

Helyiépítőipari cégekháziorvosi rendelőRákospalota