2024.04.20, Szombat

12 utca felújítása kezdődött meg Monor külterületén

monor.hu

2017.03.23. 16:43

A 19 millió forintos beruházás révén összesen 3 kilométernyi útszakasz válik simábbá.

Hirdetés

A Monort övező külterületi utak rossz állapota miatt a helyi képviselő-testület tavaly úgy döntött, hogy több mint 19 millió forintos ráfordítással javít az utak állapotán. A döntést követően a hosszú, hideg tél miatt csak március elején kezdhette meg a munkát a pályázaton nyertes helyi kivitelező.

A rendelkezésre álló keretből összesen három kilométer hosszan újulnak meg külterületi útszakaszok: az Erzsébet királyné utca végén, a Haleszi úton, a Forrás dűlő eddig nem stabilizált szakaszán, Völgykút dűlő egy szakaszán, valamint a Furmint, a Bianka soron és a Mézesfehér dűlőn. Teljes hosszában stabilizálják a Garibaldi utcát és a Pince utcát, a Vasadi közt és a Lehel közt. A Bereki dűlő Csokonai utca és Furmint sor közötti szakasza is ebből a keretből újul meg, ha a Bereki dűlő útstabilizációjára benyújtott pályázat nem nyer.

A munka során a mezőgazdasági gép által vontatott talajstabilizátor egy lépésben marja fel a talaj felső rétegét és az előzetesen elterített darált betont, homogenizálja a felmart anyagot és teríti vissza ugyanolyan szélességben. Az így kapott sima felületet úthengerrel tömítik.

MonorHelyiútfelújítás