2024.06.15, Szombat

Hétezer négyzetméteres bevásárlóközpontot adtak át Érden

MTI

2017.03.03. 06:03

A Spar Magyarország mintegy 4,1 milliárd forintos beruházásában áruház épült Érd-Parkvárosban benne kávézóval, postával, drogériával és mellette játszótérrel.

A csütörtökön átadott épületben 3 ezer négyzetméteren egy Interspar hipermarket kapott helyet, melyet péntektől kereshetnek fel a vásárlók. A Market Építő Zrt. által kivitelezett beruházás száz munkahelyet teremtett: 90 érdi és 10 környékbeli dolgozik itt.

A bevásárlóközpontban egyebek között kávézó, posta, drogéria, optika és ékszerüzlet nyílik. A parkoláshoz a mélygarázsban és szabadtéren 377 helyet alakítottak ki. A hipermarket szomszédságában 200 négyzetméteres játszóteret alakítottak ki. Az áruház területén ingyenes wifi érhető el. A parkolóban elektromosautó-töltő állomást létesítettek, amelyhez a felhasználók okostelefonos applikáción keresztül férnek majd hozzá. Az áruház előterében kialakított töltőponton mobiltelefonjaikat is fel tudják tölteni a vásárlók.

fotó: erdmost.hu

A beruházás során a tervezők nagy figyelmet fordítottak az energiatakarékosságra. Az épület fűtését a kereskedelmi hűtésből keletkező hulladékhő biztosítja, a hűtési energiát pedig korszerű hőszivattyús rendszer adja, így a fűtéshez földgázra egyáltalán nincs szükség. A világítást LED-lámpákkal oldották meg.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által átépített M7-es autópálya-csomópont korszerűsítéséhez az áruházlánc 400 millió forinttal járult hozzá, és 250 millió forintból a környező utakat is megújította.

A megnyitóünnepségen Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára elmondta, hogy az új bevásárlóközpont környezetében iskola, óvoda és tanuszoda fog épülni. T. Mészáros András (Fidesz-KDNP), Érd polgármestere hozzátette, hogy tervezik egy 200 hektáros ipari rész kialakítását is.

ÉrdHelyiMarket Építő Zrt.bevásárlóközpont