2024.03.29, Péntek

Havas Henriket önkormányzati képviselőnek választották Kisorosziban

MTI

2017.05.15. 12:08

A vasárnap tartott időközi választáson Molnár Csaba független jelölt győzött. A mintegy ezerfős település vezetéséért négyen indultak.

Hirdetés

Az időközi választáson három független és egy munkáspárti jelöltre lehetett szavazni. Molnár Csaba 217, Nádasdi-Csontos Elek 152, Greff Gyuláné 122 és Pálmai Ferenc, a Magyar Munkáspárt jelöltje 5 szavazatot kapott – közölte a helyi választási iroda vezetője, Eőryné Mezei Orsolya jegyző.

A négy képviselői helyre Benedek Károlyt 284, Havas Henriket 253, Surányi Pétert 180 és Kovács Sándort 178 szavazattal választották meg a település lakói. Mind a négy képviselő független jelöltként indult - részletezte a választási iroda vezetője. A négy képviselői helyért pedig tizenöt jelölt mérette meg magát.

A Pest megyei községben azért kellett időközi önkormányzati választást kiírni, mert a képviselőtestület négy tagjából hárman még január 18-án megszavazták a testület feloszlatását. A választási törvény értelmében ezért 100 napon belül új képviselő-testületet és polgármestert kellett választania a településnek.

Helyiidőközi választásKisoroszi