2024.06.19, Szerda

Új üzemmel bővíti Sóskút ipari parkját a Mapei

magyarepitok.hu

2017.05.17. 15:07

Szerdán történt meg az új gyár ünnepélyes alapkőletétele, az épület kivitelezését a Market Építő Zrt. végzi.

A Mapei Kft. 2002-ben költözött be a Pest megyei Sóskút ipari parkjába, de már 2004-ben megvásárolták a meglévő gyárral szomszédos telket, bízva abban, hogy az első épület egyszer majd túl kevés lesz – számolt be ünnepi beszédében Markovich Béla, az építőipari alapanyaggyártó Mapei Kft. ügyvezetője.

Most jött el a bővülés ideje; a döntést még 2016-ban hozták meg, miszerint 2,4 milliárd forintos beruházás keretében duplájára bővítik a sóskúti kapacitást, valamint egy új gyártósor is kialakításra kerül. Az ügyvezető hozzátette, hogy 24 éve vezeti a Mapei-t, s míg a cég 1997-ben 600 millió forintos forgalmat bonyolított, 2017-re átlépték a 10 milliárdos nettó árbevételt is. Bízik abban, hogy ez a tendencia a jövőben is folytatódik.

Dr. Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében méltatta a Mapei által létrehozott Magyar Építőipari Szakember Közösséget, valamint a duális képzés támogatását. Kőnig Ferenc, Sóskút polgármestere is üdvözölte az újonnan elindult építkezést. Kiemelte, hogy a Market Zrt. már több csarnok kivitelezését végezte a sóskúti ipari parkban, így ezúttal is bízhatnak benne, hogy a gyárépület magas színvonalon készül el.

Az alapkövet az ünnepi köszöntők után Kőnig Sándor, Sóskút polgármestere, dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, Markovich Béla, a Mapei ügyvezetője, Scheer Sándor, a Market Zrt. vezérigazgatója, valamint Kopacz Tamás, a Mapei Kft. termelési vezetője (b-j) közösen helyezte el Sóskúton.
HelyiMapei Kft.üzemépítésSóskútMarket Építő Zrt.