2024.06.19, Szerda

Ismét a korábbi polgármestert választották meg Tatárszentgyörgyön

MTI

2017.06.12. 09:02

A képviselő-testület februári feloszlása után vasárnap tartottak időközi választást a településen.

Szehofner Józsefet, a Fidesz-KDNP jelöltjét, a település korábbi polgármesterét választották meg a Pest megyei Tatárszentgyörgy polgármesterének a vasárnapi időközi választáson - közölte a helyi választási iroda (HVI) vezetője az MTI-vel.

Fazekas Henrietta jegyző elmondta, hogy az időközi polgármester választáson a korábbi polgármester Szehofner József, a Fidesz-KDNP jelöltje 575, Bakóné Beles Erzsébet független 263 és Nagy Sándor, a Magyar Munkáspárt jelöltje 4 szavazatot kapott. A korábbi polgármestert a település lakosai így újraválasztották.

Tatárszentgyörgyön azért kellett időközi polgármester és képviselő választásokat kiírni, mert a képviselő-testület február 14-én feloszlatta magát. A hat képviselői helyre tizenöten pályáztak, ebből 14-en függetlenként, egy jelölt pedig a Fidesz-KDNP színeiben.

A település jegyzője kitért arra is, hogy az önkormányzati képviselők megválasztásának eredményeiről csak a későbbiekben tudnak beszámolni. A település választói névjegyzékben mintegy 1500-an szerepelnek.

Helyiidőközi választásTatárszentgyörgy