2024.03.29, Péntek

Ivókút állításával ünnepelte testvérvárosi kapcsolatát Soroksár és Tvardica

23.kerulet.ittlakunk.hu

2017.06.17. 10:46

A bolgár város már tíz éve ápol jó viszonyt a XXIII. kerülettel, ahol a most átadott műalkotás a bolgárkertészek előtt tiszteleg.

Hirdetés

Pénteken adták át ünnepélyes keretek között a XXIII. kerületi Hősök terén felállított bolgár ivókutat. A kutat a Soroksári Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat állíttatta abból az alkalomból, hogy Soroksár és a bolgár Tvardica testvérvárosi kapcsolata idén 10 éves.

fotó: 23.kerulet.ittlakunk.hu

Az ivókút a bolgárkertészeknek állít emléket, akik új öntözési technikát vezettek be, és korábban ismeretlen zöldségfajtákat honosítottak meg Magyarországon. A soroksári a harmadik ilyen kút Budapesten, ezen kívül Zuglóban és Kispesten találhatunk még hasonló műalkotást.

A kút felállítását 3 millió forinttal támogatta Soroksár önkormányzata. A pénteki ünnepségen köszöntőt mondott Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Geiger Ferenc polgármester és Varga Szimeon bolgár nemzetiségi szószóló, valamint fellépett a Jantra és Roszica bolgár néptáncegyüttes. Az ivókutat megszentelte Atanasij archimandrita, a Szent Ciril és Szent Metód Bolgár Ortodox Templom elöljárója.

fotó: 23.kerulet.ittlakunk.hu

 

HelyitestvérvárosSoroksár