2024.04.19, Péntek

Megkezdődött Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztése

magyarepitok.hu

2017.06.12. 13:27

A BudaPart beruházás első ütemében 20 ezer négyzetméteres irodaház és két lakóépület jön létre.

Hirdetés

Letették Budapest egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektjének alapkövét. A BudaPart beruházás első ütemében két lakóépület készít el a kivitelező a Market Építő Zrt., összesen 265 lakással, mely otthonok háromnegyede már vevőre is talált. A lakóépületek átadását 2018 év végén kezdik meg, a beruházásnak ez a része 26 milliárd forint értékű.

A lakóépület építésével egyidőben megkezdődik a mintegy 20 ezer négyzetméteres BudaPart Offices „C” épületének kivitelezése is – szintén a Market által – amit 2019 első negyedévében adnak át.

A projekt a Property Market ingatlanfejlesztő beruházásában valósul meg. A teljes beruházás 6-7 ütemben valósul meg, összértéke több 100 milliárd forint.

A Property Market az épületekhez saját forrásból jelentős közlekedési és egyéb infrastruktúra-fejlesztést is hozzátesz. Ezek között legfontosabb a Dombóvári út Rákóczi hídi felhajtója közlekedési csomópontjának átépítése és bővítése, belső út és közmű hálózat kialakítása, valamint a BudaPart főterének kialakítása.

A lakóházakat a Vikár & Lukács Építész Stúdió, az irodaházat a Szász Építész Stúdió tervezte.

irodaHelyilakásépítésMarket Építő Zrt.