2024.03.19, Kedd

Mindenkit ismer a környéken, ő a Hegyvidék legjobb zöldségese

hegyvidek.hu

2017.06.06. 19:38

Születése óta a Svábhegyen él Gábor Mátyás, aki most besöpörte a Hegyvidék legjobbjai szavazás legújabb elismerését.

Hirdetés

A hegyvidéki cukrászdák, pékségek, fagylaltozók és hentesek után az elmúlt hetekben a zöldségesek vásárlóközönsége adhatta le szavazatát kedvenc üzletére a XII. kerületi önkormányzat által meghirdetett „Hegyvidék legjobbjai” versenyen. A közel négyszáz vásárlói voks több mint felét a Gáborvár Bt. svábhegyi boltja kapta meg, így vezetője, Gábor Mátyás vehette át Pokorni Zoltán polgármestertől a Legjobb hegyvidéki zöldséges üzlet címmel járó oklevelet.

„Gyermekkorom óta a hegyen élek: a KFKI-lakótelepen nőttem fel, most a Pipiske utcában lakom a családommal. Szüleim a nagyszülőkhöz hasonlóan a KFKI-ban dolgoztak, édesapám anyagbeszerzőként, édesanyám pedig mint vegyész az Izotóp Intézetben” – mesélt magáról és a családjáról a díjazott. Gábor Mátyás elmondta, a környékhez való kötődése egyértelművé tette számára, hogy itt is akar dolgozni. Így határozta el tíz évvel ezelőtt, hogy újranyitja a Szépkilátás utcában az akkor már évek óta zárva tartó zöldséges üzletet.

fotó: hegyvidek.hu

A kereskedő úgy véli: sikerében fontos szerepet játszik, hogy születése óta a Svábhegyen él, szinte mindenkit ismer a környéken, és persze őt is nagyon sokan ismerik. Emellett az is népszerűvé tette a boltját, hogy házhozszállítást is vállal. Ezt a lehetőséget főként az idősek veszik igénybe, akik nem mindig tudják megoldani, hogy ellátogassanak hozzá zöldségért, gyümölcsért.

A „Hegyvidék legjobbjai” program az önkormányzat tervei szerint hamarosan újabb szavazással folytatódik. Ősszel a legjobb kávézót, télen pedig a legjobb éttermet választhatják ki voksaikkal a hegyvidéki vendégek.

HelyizöldségszavazásHegyvidék