2024.03.29, Péntek

Új áruházat épített Zuglóban az Aldi

magyarepitok.hu

2017.06.07. 12:33

Több mint százéves, eredetileg jéggyárként üzemelő épületet alakított át áruházzá Zuglóban a kivitelező Grabarics.

Hirdetés

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. a budapesti XIV. kerületben hozta létre 120. magyarországi áruházat. A zuglói áruházat egy meglévő épület átalakításával építette ki a kivitelező Grabarics Építőipari Kft. a Szugló utca és a Kövér Lajos utca kereszteződésében.

A magyar magasépítő honlapján megjelentek szerint az épület az 1900-as évek elején jéggyárként épült, majd később többször átalakult, legutóbb sportközpontként üzemelt, nem volt műemlék.

A beszámolóból kiderül, a mostani beruházásban a korábbi bejáratot áthelyezték, egy nyitottabb megjelenést létrehozva. Az épületen belül a meglévő födémeket és válaszfalakat, illetve belső kitöltőfalak nagy részét elbontották, csak a statikailag szükséges merevítések maradtak meg, így összefüggő tér jött létre.

Mindezek mellett az épület

  • energiatakarékos hűtés-fűtés rendszert és új elektromos hálózatot kapott;
  • belső és külső terepszintje közötti fél méteres szintkülönbséget feltöltéssel eltüntették, így akadálymentes lett a közlekedés;
  • bejáratánál szélfogót alakítottak ki, a padló kerámia burkolatot kapott.

A kivitelező Grabarics Kft. legutóbbi beruházásáról kedden számoltunk be: az 1993-ban alapított, legutóbb 10,8 milliárdos éves árbevételt elérő vállalat vasbetongyárat vásárolt Hevesben.  

Helyibevásárlóközpont