2024.06.20, Csütörtök
Ister királynőt ünneplik a hétvégén Szentendrén
Facebook, Ister Napok Szentendre

Ister királynőt ünneplik a hétvégén Szentendrén

MTI

2017.07.19. 16:28

A Duna köré szerveződő, a helyi hagyományokat is bemutató ingyenes rendezvény várja szombaton és vasárnap a látogatókat. Az Ister Napokon lesz zenés gyertyaúsztatás, táncház és több koncertet is kínálnak.

A kétnapos program látványos felvonulással, Ister királynő fogadásával kezdődik szombat délelőtt - mondta Solymosi Heléna, a Szentendrei Kulturális Központ igazgatója. Ister a Duna ókori neve volt. A rendezvény két központi témája a helyi tradíciók és a város nemzetiségeinek bemutatása, valamint a Duna folyó és a víz megjelenítése.

Görög, délszláv muzsikával és táncházzal is találkozhatnak az érdeklődők, a fellépők között lesz a Vujicsics Együttes, amely nemcsak koncertet ad, hanem táncházba is hív, de hallható Borbély Mihály, a Cimbaliband, Szabó Enikő és bandája, valamint a Góbé zenekar is. A gyerekeket játszóházzal, báb- és mesejátékokkal várják, de üzenettutajt is készíthetnek a kézműves foglakozásokon. A rajzverseny témája ezúttal a víz lesz, de bármilyen vízi lényt is megjeleníthetnek a gyerekek - tette hozzá az igazgató.

Szombaton 19 órától népszerű operaáriák csendülnek fel a Duna partján: a Szentendrei Teátrum idei fő attrakciója, A sevillai borbély című vígopera szólistái adnak egyórás ingyenes operaízelítőt. A rendezvény egyik leglátványosabb része a szombat esti gyertyaúsztatás lesz, amikor több ezer gyertyát bocsátanak vízre. Aki a túlpartról szeretné megcsodálni a gyertyafényes szentendrei Duna-partot, és kedveli a verseket, valamint a jóféle borokat, azokat a Pásztor rév várja - mondta Solymosi Heléna.

A részletes program a szentendreprogram.hu és az Ister Napok Szentendre Facebook-oldalon is elérhető.

SzentendreHelyiprogramokkoncertfesztivál