2024.03.29, Péntek

Zöld technológiával épül irodaház a MOM-Park mellett

tervlap.hu, realista.hu, magyarepitok.hu

2017.08.01. 13:03

A HillSide Offices fővárosi beruházásban várhatóan 2018 tavaszán indítják el a próbaüzemet, a bérlők jövő augusztusban költözhetnek be. Az épület hőszigetelő üvegbevonata lehetővé teszi, hogy az irodaterületek 95 százaléka napfényes legyen.

Hirdetés

Idén őszre szerkezetkész lesz a Market Építő Zrt. kivitelezésében készülő HillSide Offices irodaház. A 2016-ban bejelentett beruházás a MOM Park mellett épül a budapesti Hegyvidék mikrokörnyezetébe harmonikusan beilleszkedve. A hétemeletes, 30 méter magas épületben 22 ezer négyzetméternyi irodát alakítanak ki és 300 férőhelyes mélygarázs is épül hozzá.

A környék felülnézete (realista.hu)

 

Természetes fény világítja majd meg a nyáron is hűvös irodákat

A fejlesztés zöld szemlélettel készül, a nemzetközileg elismert LEED Gold zöld minősítés által leírt energiatakarékos gépészeti és épületirányítási módszerek alkalmazásával. Az irodatömb külső bevonata speciális üvegbevonattal lesz ellátva, amely egyszerre a hőszigetelésben és a fényáteresztésben is jó. Ettől a meleg kívül marad, de a napfény bejut az épületbe. Ezt kihasználva az irodaterület 95 százalékát úgy alakítják ki, hogy közvetlenül érje a természetes megvilágítás.

A 3 ezer négyzetméteres szinteket rugalmasan építik meg, hogy a bérlők igényeinek megfelelően organikusan alakíthassák ki a belső tereket. Annak ellenére, hogy az irodaházat csak jövő augusztusban adják át, az irodák 30 százaléka már elkelt.

irodaHelyiMarket Építő Zrt.Hegyvidékzöld megoldásokHillSide Offices