2024.04.19, Péntek

Elektromos autó töltőállomást adtak át Vácon

mti, villanyautosok.hu

2017.09.11. 13:42

Mostantól könnyebben tölthetik fel autójukat azok a Vác vonzáskörzetében élő autósok, akik átálltak az új technológiára. Az új állomást az első a szerte az országban több mint 300 hasonló tervezett létesítményből.

Hirdetés

Vácon átadták a város első elektromos autó töltőállomását első töltőállomását, amelyet a Dunakanyar menti településen még három, országszerte pedig 300 villám- és gyorstöltőállomás fog követni az elkövetkező másfél évben – derült ki Lepsényi István államtitkár a városban tartott sajtótájékoztatóján hétfőn.

Mivel egyre inkább teret nyernek az elektromos autók, Magyarországon is szükséges kialakítani a megfelelő infrastruktúrát a működtetésükhöz. Erre szolgálnak az olyan töltőállomások, mint a Vácott a Dr. Csányi László körút 52. szám alá telepített, két Type2-es aljzattal felszerelt készülék.

villanyautosok.hu

A váci állomáson jelenleg csatlakozónként 11 kilowatt teljesítményű töltést tudnak felvenni az elektromos autók, de tavaszra ezt 2x22 kilowattosra bővítik. A töltő nyilvános, a kábel csatlakoztatása után automatikus a folyamat és az első időszakban fizetni sem kell a használatáért.

Az elektromos közlekedés elősegítésére a kormány létrehozta az állami tulajdonú e-Mobil Nonprofit Kft.-t, amely megkezdte az országos lefedettség kiépítését, ennek az első eleme a Vácon átadott töltőállomás.

VácHelyielektromos autó