2024.04.25, Csütörtök

Európában egyedülálló sportlabort adtak át a Testnevelési Egyetemen

magyarepitok.hu

2017.10.20. 12:13

Világszintű oktatási színvonalat biztosít majd az intézménynek a működésbe lépő Sport-táplálkozástudományi Központ.

Hirdetés

Pénteken délelőtt ünnepélyesen megnyitották a Testnevelési Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központját. A ZÁÉV Zrt. kivitelezésében újjáépülő komplexumnak ez az első elkészült épülete: egy, a legkorszerűbb műszerekkel és labortechnológiával felszerelt intézmény kezdheti meg működését a 310 négyzetméteres létesítményben. Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár elmondta, hogy a központ eszközei igen érzékenyek, már a legcsekélyebb mennyiségű tiltott anyag kimutatására is képesek. Hozzátette, hogy a központot a következő másfél évben folyamatosan tovább fejlesztik.

 

Világszínvonalú műszerekkel támogatják a hazai sportot 

A Testnevelési Egyetem az új labor világszínvonalú eszközparkjának köszönhetően olyan oktatási tevékenységre lesz képes, amely egész Európában egyedülálló – hangsúlyozta dr. Palkovics László oktatásért felelős államtitkár, majd megköszönte a kivitelező kiváló minőségű munkáját is.

A képre kattintva galéria nyílik!

 

Műemlékben rendeztek be modern labort

A Testnevelési Egyetem rektora, dr. Mocsai Lajos a sporttudományt az egyik legdinamikusabban fejlődőnek nevezte, s elmondta, hogy rendkívül büszke az új központra, amely mind önállóan, mind az egyetem életében kulcsszerepet tölt majd be. Hozzátette, hogy a Hauszmann-házak műemléki védelméhez méltó építkezés zajlott le, amelynek keretén belül az alapoktól született újjá az épület. Világhírű sportolók, köztük volt és jelenlegi tanítványok számára biztosít majd egyedülálló tudást, és a többi laboratóriummal együtt dolgozva általánosságban is olyan hátteret adhat a sportnak, ami eddig nem létezett.

 

Másfél év alatt készül el az új központ

„Az elmúlt három év, azaz rektori kinevezésem óta végzett, nem túl látványos háttérmunkánknak ez az első látványos eredménye” - tette hozzá a rektor. Ezután elmondta: a következő másfél évben a magyar sport számára szeretnének egy olyan vizsgálati központot felépíteni, ahol a biomechanikai, a sportpszichológiai, a pedagógia-szociológiai tudományok mellett az élettani mérések és a táplálkozástudomány is fontos szerepet tölt be.

Az átadáson a ZÁÉV részéről részt vett Peresztegi Imre vezérigazgató és Dormán József vállalkozási igazgató is.

Galéria

HelyiZÁÉV Építőipari Zrt.oktatási beruházás