2024.04.20, Szombat

Így nyernek feljárót a fótiak az M3-ashoz

magyarepitok.hu

2017.10.27. 10:50

A Hungaroring, és Mogyoród elérhetősége is jelentősen feljavul a most kezdődő beruházásban.

Hirdetés

Lerakták a Mogyoród közelében épülő új autópálya-csomópont alapkövét. Az uniós és hazai források felhasználásával megvalósuló beruházást a HE-DO Kft., a Penta Általános Építőipari Kft., valamint a KM Építő Kft. kivitelezi.

A projektben az új csomópont mellett egy több mint másfél kilométeres, új nyomvonalú kétszer egy sávos út is kiépül, ami a Mogyoródra Fótról bevezető Fóti úthoz (2101-es számú út) kapcsolja be a csomópontot. A NIF Zrt. nettó értéken számítva 4,99 milliárd forintos beruházásában egy autópálya feletti híd és négy darab körforgalom is létrejön.

A most épülő csomóponttól nyugatra van egy régebbi lejárat, ám ez csak részben tudta megoldani a környék forgalmát, ugyanis csak a Budapest felől és a Budapest felé közlekedők tudták használni.

Ezt a problémát orvosolva az M3-astól délre létrejövő körforgalom a Hungaroring irányába teremt új lejáratot, immár a Debrecen felől érkezőknek is lehetőséget adva. Hasonló jelentősége van az északi oldalon létrejövő körforgalomnak, ez is kétirányú lesz, illetve az új bekötő úttal jó minőségű elérhetőséget teremt Fót és Mogyóród számára.

Tuzson Bence államtitkár az alapkőletételen azt hangsúlyozta,

a beruházás egyik fontos hozománya lesz, hogy az eddig csak az M2-est használó fótiak az M3-as segítségével is el tudnak majd jutni a céljukhoz.

A közbeszerzés műszaki összefoglalójából korábban az is kiderült, hogy a csomóponthoz két felüljáró is létesül, továbbá 2300 méternyi zajárnyékoló fal.
 

Galéria

HelyiFótMogyoródM3-as autópályaPenta Általános Építőipari Kft.He-Do Kft.KM Építő Kft.