2024.04.24, Szerda
Egy csempe okozta a hírhedt budafoki bűnbanda vesztét
illusztráció - police.hu

Egy csempe okozta a hírhedt budafoki bűnbanda vesztét

budafokteteny.hu

2017.11.30. 17:37

Összesen 22 betörést követtek el, olykor 18 milliós kárt okozva, egy másik ügy sikeres felgöngyölítése vezetett az elkapásukhoz.

Hirdetés

Eredményes nyomozásról számol be a budafokteteny.hu a Zsarumagazinra hivatkozva. A cikkből kiderül, a budafoki rendőrök két erőszakos bűncselekmény ügyén dolgozva egy sokmilliós kárt okozó betöréssorozat nyomaira is rábukkantak.


A biológiai nyomok is segítettek

Az ügy tavaly év végén kezdődött, előbb novemberben raboltak ki egy 85 éves nőt a saját otthonában, majd decemberben egy idős férfivel tették ugyanezt a lakásában. A második esetben a sértettet, az első esetben a sértett unokáját bántalmazták, aki nagymamája védelmére kelt.

Bató András alezredes, a XXII. Kerületi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, mindkét esetben kamerafelvételek, kihallgatások és biológiai nyomok alapján kezdtek nyomozni. Ez alapján egy négyfős csoportot sikerült elkapniuk, melynek egyik tagja beismerő vallomást is tett, ellenük megindult az eljárás.


Célirányos betörések

A nyomozás során a szálak elvezettek egy jelentős bűncselekménysorozathoz is, melyben 2012-től kezdve összesen 22-szer törtek be kerületi ingatlanokba, legutoljára tavaly év végén.

„A betörők tudták, hova érdemes bemenni: volt olyan hely, ahonnan 18 millió forintnyi értéket vittek el”

– mondta az alezredes.

A két ügy úgy ért össze, hogy a másikban beismerő vallomást tett rabló otthonában készült fényképeken az egyik sértett felismerte azt a csempekollekciót, amelyet korábban tőle loptak el, és beépítették a tettes fürdőszobájába.

Az eljárás azóta a csempét beépítő férfi és két további bűntársa ellen is megindult a lopássorozat miatt.

HelyiBudafokrendőrségbűnügy