2024.06.17, Hétfő

Jelentős alapanyaggyártót olvaszt magába a Duna-Dráva Cement

vaconline.hu

2017.11.16. 15:30

A váci cementgyár a beton- és térkőgyártó Readymix megvásárlásával erősíti országos lefedettségét novembertől.

Növekvő beton üzletággal és térkő gyártással erősít a német tulajdonban lévő Duna-Dráva Cement Kft. (DDC). A Readymix Hungária Kft. és annak leányvállalatai, valamint befektetései 2017 novemberével a DDC tulajdonába kerülnek, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) október 3-án kiadott jóváhagyását követően.

Az akvizícióval a DDC elsődleges célja piaci pozíciójának további erősítése, valamint tevékenységének kiterjesztése az érintett területeken. A felvásárlás lehetőséget biztosít arra, hogy a DDC működő cement, beton, kavics és beton technológiai szaktanácsadó üzletágait további telephelyekkel, tevékenységgel bővítse. A vállalatcsoport transzportbeton üzletága így csaknem kétszeresére nő, ezzel is tovább erősítve országos lefedettségét, a térkő gyártásban pedig új szereplőként jelenik meg a váci székhelyű társaság.

A Readymix Hungária Kft. jogelődjét még 2015-ben értékesítette a mexikói székhelyű CEMEX a több európai országban is jelen lévő Rohrdorfer Group-nak, akitől a DDC most megvásárolta a vállalatot. A novemberi átvételt követően a DDC-nek hat hónapon belül értékesítenie kell bizonyos, önállóan vagy másokkal közösen üzemeltetett betonüzemeit. A GVH határozott arról is, hogy – a hazai gyakorlatában először – az eladások befejezéséig az általa kijelölt fúziós biztos felügyelje az üzemek értékének, gazdasági életképességének megmaradását.

 

A DDC-ről és a Readymix-ről

A Duna-Dráva Cement Kft. hazánk egyik meghatározó építőanyag-gyártója, amely cementet, transzportbetont, valamint kavics és beton-adalékanyag termékeket állít elő és szolgáltatásai a betontechnológia teljes spektrumára kiterjednek. Éves konszolidált árbevétele 2016-ban meghaladta a 44 milliárd forintot. A Duna-Dráva Cement Kft. jelenleg két cementgyárban folytat termelést: Beremenden és Vácott.

A Readymix Hungária Kft. 31 transzportbeton üzemmel, négy aggregátum-kitermelő bányával, valamint négy burkolókőgyárral rendelkezik Magyarországon, 2016. évi konszolidált árbevétele pedig 10 milliárd forint felett alakult.

VácHelyivállalatok