2024.06.17, Hétfő

Tíz éve bezárt iskolába költözött új élet a Terézvárosban

mti, magyarepitok.hu

2017.11.20. 15:53

Az Alpár Ignác által tervezett épületet teljes felújítása után vette át a Wallenberg-gimnázium.

Felavatták a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola új épületét Budapesten. Az EB Hungary Invest Kft. által kivitelezett beruházásban egy 2007-ben bezárt iskola épülete újult meg. Az Alpár Ignác által tervezett, két tornacsarnokkal bíró szakiskola korábban 1200 diáknak biztosított helyet a VI. kerületi Rippl-Rónai utcában.

A projektet az indokolta, hogy a korábban a Ludovika téren működő, vendéglátóipari szakgimnáziumot áthelyezték, az eredeti helyét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új központjábán hasznosították.

fotó: MTI

Az iskola új épületének avatásán Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter elmondta, a szakképző intézmények állagmegóvására 10 milliárd forintot különített el a kormány. A tízéves felújítási programmal Magyarország Portugália példáját követi, ahol az összes szakképzési intézmény állagmegújítása megtörtént.

Hassay Zsófia VI. kerületi polgármester az átadón úgy fogalmazott, Terézvárosban 3500 kereskedelmi egység és 900 vendéglátóhely működik, a vendéglátással és humán szolgáltatással foglalkozó szakiskola tehát a legjobb helyre került.

iskolafelújításHelyi