2024.04.20, Szombat

Korszerűsítik a monori szakrendelőt

mti

2018.01.09. 11:52

A Pest megyei egészségügyi intézményben többek között orvostechnika eszközöket cserélnek le és épületgépészeti munkákat végeznek el.

Hirdetés

1,37 milliárd forintból újul meg a monori szakrendelő – derült ki Pogácsás Tibor államtitkár helyszíni sajtótájékoztatóján kedden. A Pest megyei város egészségügyi szakellátását biztosító központot az összesen 700 milliárd forintos Egészséges Budapest Program (EBP) és a Pest Megyei Területfejlesztési Program támogatásával korszerűsítik. A 2025-ig tartó EBP keretein belül nemrég jelentettek be egy 18,5 milliárd forintos projektegyüttest 9 Pest megyei rendelő felújítására.

 

50 éves épület újul meg

A fővárosi Bajcsy-Zsilinszky Kórház részintézményeként működő monori egészségügyi központban most épületgépészeti felújításba kezdenek, melyet várhatóan 2018 végére fejeznek be. Az 1978-ban épült tömbben utoljára mintegy 20 éve történt energetikai korszerűsítés.  Emellett a rendelőben idén még lecserélnek orvostechnikai eszközöket és fejlesztik a gasztroenterológiai, mozgásszervi diagnosztikai, valamint a rehabilitációs ellátást is.

 

Évente 150 ezer orvos-beteg találkozó valósul meg a szakrendelőben

Az intézet felújítása azért is különösen fontos, mert évente 150 ezer alkalommal látnak el benne a budapesti agglomerációból érkező betegeket – emelte ki Bodnár Attila, a Bajcsy Kórház főigazgatója. A folyamatosan bővülő kórház az EBP támogatásával összesen 4 szakrendelő fejlesztési munkálatait végzi el. Ezek közül a legjelentősebb az a 6000 négyzetméteres új épület, melyet 7 milliárd forintból építenek meg a fővárosi Maglódi utcában.

egészségügyi fejlesztésMonorHelyikórházfejlesztésEgészséges Budapest Program