2021.07.31, Szombat

Megújul a ferihegyi 2A terminál

turizmus.com

2018.02.22. 08:15

Lecserélik a teljes padlóburkolatot, illetve új irodák, új mosdóblokk és egy új kereskedelmi terület is létesül a reptéren.

Hirdetés

Május végéig a teljes felületen, vagyis 3000 négyzetméteren kicserélik a ferihegyi 2A Terminál elhasználódott padlóburkolatát – adta hírül a turizmus.com. A 80-as évesben épített sötétszürke márványbevonatot világos járólapok váltják segítve a természetes fény szóródását.

A padlóburkolaton túl a 2A Terminál és a SkyCourt váróterem ülőpadjait is újakra tervezi cserélni a Budapest Airport. Az indulási szinten minden szék és pad le lesz cserélve, egységes stílusú, kényelmes bútorokon lehet várni a járat indulása előtt.


A másik terminál is megújul

További látványos és fontos fejlesztés indul a 2B Terminálban, ahol az érkezési szinten a NAV (vám) területét átépítik. Itt új irodák és egy új kereskedelmi terület is helyet kap.

Mindezek mellett folytatódik a terminálon található mosdók felújítása, a 2B Terminál összes mosdóblokkjának munkálataival. Ugyanakkor a SkyCourt galéria szintjén, az éttermeknél egy teljesen új mosdó blokkot alakít ki a Budapest Airport, megkétszerezve az eddigi mosdókapacitást.

„Megnyitása óta utasok tízmillióit szolgálta ki a 2A Terminál, a jól ismert ülőpadok és az alatta lévő sötétszürke padlóburkolat helyett itt volt az idő, hogy teljesen új karaktert kapjon az indulási tranzit.” – idézte a cikk Huszka Pétert, a Budapest Airport forgalmi igazgatóját.

Liszt Ferenc repülőtérHelyiközlekedésfejlesztés