2024.03.28, Csütörtök

Fedett lovaglócsarnokot adtak át Érden

MTI

2018.03.02. 15:06

A Simonpusztai Lovaspark új létesítményével az iskolai lovas oktatást kívánják elősegíteni.

Hirdetés

Megnyitották a Simonpusztai Lovaspark új, fedett lovaglócsarnokát pénteken. A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője közölte: bíznak abban, hogy az új létesítmény segíti majd a szülőket a magyar hagyományok átadásában.

A képviselő ismertetése szerint a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület nem titkolt célja, hogy a gyerekek már az általános iskolában szervezett keretek között ismerkedhessenek meg a természettel és a lovas világgal. Az egyesület fontos jótékonysági célokat is kitűzött maga elé, például azt, hogy a hátrányos helyzetű, nehéz anyagi körülmények között élő gyerekeknek is lehetőséget biztosít a lovaglás elsajátítására.

forrás: Simonpusztai Lovaspark - Facebook

Korein László, a Simonpuszta Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület elnöke megerősítette, hogy a tavaly alakult szervezet célul tűzte ki az iskolai lovas oktatás elősegítését és az esélyegyenlőség megteremtését. Az egyesület elnöke szólt arról is, hogy a Magyar Lovas Egyesülettel és a szakminisztériumokkal együttműködve olyan képzési rendszert szeretnének kidolgozni, amely az egyes korosztályok képességeihez, az iskolai testnevelésórák időkeretéhez és a délutáni foglalkozásokhoz egyaránt igazodik.

ÉrdHelyisporthagyományőrzéslovaglás