2024.07.20, Szombat

Családbarát zóna jött létre a XII. kerület szélén

magyarepitok.hu

2018.05.31. 09:07

Megújult sétányok, növényzet, játszótér és kutyafuttató fogadja a Hegyalja út forgalmától menekülőket a Csörsz parkban.

Rehabilitálta Budapest XII. kerületében a Csörsz parkot a Penta Általános Építőipari Kft. A játszótérként és pihenőparkként funkcionáló területet május 30-án adták át.

A park felújítására azért volt szükség, mert a jelentős gyalogos forgalommal bíró sétányok és járdák elhasználtak voltak, valamint a park korábbi kialakítása már nem igazodott a modern felhasználói igényekhez.

A képre kattintva galéria nyílik!

A tavaly ősztől idén tavaszig tartó munka során megszépült a fősétány, a Pilsudsky szobor környezete, valamint a kockakő burkolatú centrális tér. A sétányon új közvilágítást építettek ki, valamint új padokat és hulladékgyűjtőket helyeztek el. Megújultak a padok mögötti virágágyások és sövények is az öntözőrendszerrel együtt. A fás, ligetes részen kialakított játszótér új játszóeszközöket kapott, így árnyékos területen biztosít élményeket a gyerekeknek.

A játszótér kerítésén túli részen rekreációs zóna került kialakításra, sakk- és ping-pong asztalokkal, ivókúttal. Emellett a kutyafuttató is megújult és öt agility eszközzel gazdagodott. A későbbiekben a parkot egy zöld-hangfogó fal is védeni fogja a Hegyalja út felőli oldalon.

Galéria

HelyiközparkPenta Általános Építőipari Kft.XII. kerület