2024.04.27, Szombat

Képesek összefogni a magyarok: 2100 önkéntes szépítette a köztereket

pestpilis.hu

2018.05.28. 14:45

A településszépítő pályázatban idén a Pest megyei Szob lett az egyik győztes.

Hirdetés

Pest megyei siker született a Let's Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatán. A 10 ezer fő alatti települések kategóriájában a szobi József Attila Művelődési Ház és Szabadidő Központot választották a legjobbnak.

A pályázaton az elszürkült közösségi terek megújítására lehet összesen 800 négyzetméterre elegendő festéket nyerni évről évre.

Az idei felhívásra minden eddiginél több, 68 pályázat érkezett, majd 21 nap alatt közel 34 ezer szavazat érkezett a projektekre. A Let's Colour Településszépítő Egyesület közleménye szerint a nyertesek idén is Dulux mélyalapozót és festéket, professzionális designterveket, műszaki szakértőt és a festés teljes szervezését kapják jutalmul. A helyieknek csupán az önkéntes festőket kell biztosítaniuk.


Képes megmozgatni a helyi közösségeket

A nyertes közösségekkel történő egyeztetések megkezdődtek, a festéseket legkésőbb 2018. augusztus 15-ig kell megvalósítani. A 10 ezer fő feletti települések közül pedig a debreceni Népi Együttes székházát választotta győztesnek a szakmai zsűri.

Az elmúlt években a szervezet több mint 24 ezer négyzetméternyi szürke falfelületet tett színessé több mint 2100 önkéntes segítségével. „Pályázatunk hihetetlen mértékben képes megmozgatni a helyi közösségeket. Jó látni azt Magyarországon, hogy ilyen sokan képesek összefogni egy jó cél, például egy művház vagy egy elszürkült kerítés kifestése érdekében" – áll a közleményben.

HelyipályázatSzobközösségi térközösségépítés