2024.03.29, Péntek

Megkezdődött Rákosszentmihály fontos útjának felújítása

magyarepitok.hu

2018.05.10. 16:49

A XVI. kerületi Csömöri úton többek között az útszerkezet, a parkolók és a közvilágítás is megújulnak, az egyik oldalon pedig buszsáv létesül.

Hirdetés

Közlekedésfejlesztést hajt végre a BKK Zrt. megbízásából a HE-DO Kft.: Rákosszentmihályon nettó 418 millió forintból felújítják a Csömöri utat a Körvasút sor és a József utca közötti szakaszon. A kivitelezés szerdán indult el.

Bíró Gábor, a HE-DO munkatársa a Magyar Építőknek elmondta, hogy megújul az út teljes szerkezete, a Budapest belvárosa felé haladó oldalon átépül a járda, a kapubehajtók és a parkolók, emellett új parkolók is épülnek. A Rákóczi út és a felüljáró között buszsáv létesül. A másik oldalon új kopóréteget kap az út. A térburkolat végig összhangba kerül a József úttól a Szlovák útig tartó, már korábban felújított szakasszal. A munka a Körvasút sor feletti felüljárót nem érinti, azonban az az alatti buszforduló területét igen.

A képre kattintva galéria nyílik!

A projekt további fontos része, hogy a Csömöri út és a Pálya utca, a Rózsa utca, a Rákóczi utca és a József utca kereszteződésében megújulnak a jelzőlámpák: az elavult, „kábelen lógó” megoldás helyett modern, fémkaros lámpák kerülnek kihelyezésre. Ugyanez a közvilágításra is igaz: a megújuló terület teljes hosszában új, kandeláberes a lámpákat szerelnek fel.

A projekt keretében az útszakaszon jelenleg a szükséges fakivágások zajlanak, a FŐKERT Nonprofit Zrt. felügyelete mellett. A felújítás a Pálya utca és a felüljáró között csak június közepétől indul el: a tanév végéig megkímélik a zajhatástól az itt található a Szentgyörgyi Albert Általános Iskola diákjait és tanárait.

 

Galéria

HelyivilágításútfelújításközlekedésfejlesztésRákosszentmihályBKKHe-Do Kft.