2024.03.29, Péntek

Heteken belül már használhatják az új városházát a törökbálintiak

magyarepitok.hu

2018.08.10. 10:18

Az Épkar és a Zeron az utolsó simításokat végzik az ügyintézést a helyiek számára nagymértékben megkönnyítő épületen.

Hirdetés

Tavaly augusztus óta épül Törökbálint egy háromhektáros telkén az új városháza, az Épkar Zrt. és a Zeron Befektető Zrt. kivitelezésében. A Munkácsy Mihály utcában 1,2 milliárd forint önerőből megvalósuló épület 2400 négyzetméteres alapterülettel, két szárnnyal jön létre.

Az egyik szárnyban a vezetői funkciók (pl. a polgármester, az alpolgármester, a kabinetvezető irodája, valamint tárgyalószobák), a másikban pedig az egyéb adminisztratív funkciók (pl. a kormányablak és a Magyar Posta kirendeltsége) kapnak helyet. A fejlesztés egyik előnye, hogy a törökbálinti lakosoknak számos ügy intézéséhez nem kell többé az érdi járási hivatalba utazniuk, továbbá az új központ száz embernek biztosít munkát.

A képre kattintva galéria nyílik! Fotóink az építkezés júniusi állapotát mutatják.

Az épületnek több különlegessége is van: a földszinti nagyméretű üvegtáblák sok természetes fényt engednek be a folyosókra, s a felső szintekről minden irányba csodás panoráma nyílik. A polgármesteri iroda egy több mint 4 méterre kinyúló erkélyt is kapott, mely közvetlenül a szomszédos Kálvária dombra néz.

Monori Csaba, az Épkar Zrt. építésvezetője a Magyar Építőknek elmondta, hogy a tervezők egy különleges, első pillantásra nem nyilvánvaló építészeti megoldással éltek: az épület vasbeton gerincéhez képest a házban síktörés figyelhető meg, a gerinccel egyetlen fal sem párhuzamos. A gerendamagasság emiatt végig változik, és az ablakok is trapéz alakúak.

A hivatalosan augusztus 21-én megnyíló városháza homlokzatának üveglamelláin Munkácsy Hazafelé című festménye lesz látható.

Galéria

HelyiTörökbálintközintézményekÉpkar Zrt.Zeron Zrt.