2024.04.24, Szerda

Indusztriális irodaházzal színesül a Váci úti környezet

blog.iroda.hu

2018.09.12. 15:31

A Ferrum Irodaház egy régi gyártócsarnok helyén újul meg, zöld kivitelezésben.

Hirdetés

Ünnepélyes keretek között tartották meg a Váci út mentén épülő Ferrum Irodaház bokrétaünnepét. A FITOUT Zrt. fejlesztésében újjászülető irodaház ötezer négyzetméternyi területtel várja majd bérlőit 2019 nyarától – derült ki az iroda.hu cikkéből.

A Lomb utcában elhelyezkedő épület olyan illusztris ingatlanok társaságában található, mint a Balance Office Park, illetve a Láng Művelődési Ház, amelynek felújítását a múlt héten fejezték be. De nemcsak a lokáció említésre méltó, hanem maga az épület is egyedi, hiszen nem egy vadonatúj irodaházat álmodtak a területre, hanem egy régi gyártócsarnokot és a hozzá kapcsolódó szociális épületeket varázsolják újjá.

 

Meghagyják a hajdani külsőt, modern technológiával kiegészítve

A FITOUT Zrt. megőrzi az ingatlan eredeti ipari hangulatát és szerkezetét, miközben a 21. század igényeire szabott irodatereket hoz létre. Az egyik legkülönlegesebb megoldás a megvalósítás során, hogy a négy kisebb épületet egy karakteres blokk ráépítésével kapcsolják össze, így gyakorlatilag egy újabb indusztriális elemmel egyesítik az amúgy is ipari egységeket.

A négy épületből álló komplexumot két új lépcsőházi maggal kapcsolják össze, a ráépítések rozsdaszínű, corten acél homlokzata pedig integráló elemként mintegy megkoronázza az irodaházat, különleges architektúrát jelenítve meg.

A tevezés és kivitelezés megcélozza a BREEAM in-use minősítést, de zöldnek tekinthető az épület abból a szempontból, hogyt egy meglévő ingatlant formálnak újjá, így bontásra nem kerül sor, valamint jelentős az újrahasznosított anyagok aránya.

Nem véletlen a névválasztás sem

A Ferrum Irodaház a nevét is a vas latin nevéből kapta, az épület logója pedig a vas periódusos rendszerben található Fe jeléből származik, amely szimbolizálja az épület külső és belső adottságait, hangulatát, és az egyes részeket összekötő különleges homlokzati elemet. A régen parkolónak használt belső udvarba zöld növényzetet telepítenek, így itt az irodaház tüdejeként szolgáló kertet alakítanak ki.

irodairodaHelyiVáci út