2024.07.20, Szombat

Közel kétszáz embernek adott munkát Tát új ipari parkja

MTI

2018.10.04. 18:11

Élénk az érdeklődés a még üres telkek iránt is, előnyben részesítik azonban a helyi vállalkozások igényeit.

Táton 51 ezer négyzetméteren kisvállalkozói ipari parkot alakítottak ki, amelyben 17 vállalkozásnak kínálnak telephelyet – közölte Turi Lajos, a Komárom-Esztergom megyei település polgármestere. A tavaly novemberben indult beruházásra 304 millió forintot nyert el az 5300 lakosú Tát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanon kialakított telkeket belső úthálózat köti össze, megépült a közvilágítás és az áramellátáshoz szükséges kábelhálózat, valamint a víz- és szennyvízvezetékek és a csapadékvíz-elvezetés műtárgyai.

Az ipari park területén 150-200 ember dolgozik, főként az esztergomi Suzuki gyár beszállítói. A még üres telkek iránt élénk az érdeklődés, azonban az önkormányzat elsőként a helybeli vállalkozások bővítési igényeit szeretné kielégíteni.

Az értékesítésről szerződést kötnek az új betelepülőkkel, akik öt évig bérleti díjat fizetnek, amelyet az állam kap meg. Ezt követően tulajdonukba kerül a telek, a maradványösszeget pedig az önkormányzat költségvetésébe fizetik be.

 

Új gát építése tette lehetővé a fejlesztést

A korábban árvízveszélyes terület fejlesztésére az új gát megépítésével nyílt lehetőség, illetve az önkormányzat korábban 30 millió forintos, sajáterős beruházással föld alatti kábellel váltotta ki az ingatlant átszelő távvezetéket.

Helyiipari parkTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)Tát