2024.04.18, Csütörtök

Új csarnokokat avattak a 90 éves csepeli szabadkikötőben

MTI

2018.10.16. 16:19

Az összesen 15 ezer négyzetméternyi logisztikai területet nagy része már bérlőre talált.

Hirdetés

Átadták a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. új logisztikai csarnokait. Az avatásra a csepeli szabadkikötő létrehozásának 90. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen került sor. A két, 5 ezer és 10 ezer négyzetméter alapterületű csarnokot mintegy 2 milliárd forintból alakították ki, s a területet 90 százalékban már bérbe is adták.

A magyar ritmikusgimnasztika-válogatott bemutatója a csepeli szabadkikötő létrehozásának 90. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen (fotó: MTI)

A szabadkikötőben hamarosan több mint ezren dolgoznak csaknem 100 vállalkozásnál – emelte ki Sztilkovics Szávó, a Mahart-Szabadkikötő Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a csepeli szabadkikötő mindennapjait a magyar állami tulajdonban lévő Mahart-Szabadkikötő Zrt. és a magyar magánbefektetői tulajdonú Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. határozza meg. Úgy vélte, az állami tulajdonlás garancia arra, hogy a szabadkikötő ezután is bármely vállalkozás számára egyenlő feltételekkel használható kikötő, és logisztikai központ legyen.

Sztilkovics Szávó, a Mahart-Szabadkitötő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond (fotó: MTI)

Cseh Ottó, a Budapesti Szabadkikötő Logisztikai Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a területen az elmúlt 12 évben a cég 20 milliárd forintot fektetett be 8,5 milliárd forint állami támogatás mellett, amelynek során kikötői szolgáltatásokat, közlekedési útvonalakat, A-kategóriás raktárcsarnokokat építettek és fejlesztettek. Terveik szerint további 150 ezer négyzetméter raktárcsarnok építését kezdik meg.

HelyilogisztikaCsepelkikötő