2024.04.20, Szombat

Beemelték az M3-as új felüljárójának gerendáit Mogyoródnál

magyarepitok.hu

2018.12.22. 14:58

A KM Építő a HE-DO és a Penta közösen munkájával épülő új autópálya csomópont projektjében mérföldkőnek számít ez a lépés.

Hirdetés

Végéhez közeledik az M3-as autópálya új mogyoródi csomópontjának építése: ahogy korábbi cikkünkben jeleztük, megtörtént a 19. kilométernél épülő felüljáró gerendáinak beemelése – közölték a kivitelezők. A HE-DO Kft., Penta Általános Építőipari Kft. és KM Építő Kft. alkotta konzorciumból utóbbi cég volt felelős a hídgerendák beemeléséért és a műtárgy fizikai megvalósításáért.

A KM Építő a műszaki előrehaladás miatt és technológiai okokból is fontosnak vélte a gerendák mihamarabbi beemelését, ezért mindent megtett a téli üzem alatt is megfelelő ideiglenes forgalmi rendért és organizációért.

A képre kattintva galéria nyílik!

Kiemelték: a megrendelő NIF Zrt., a Mérnök Szervezet ECO-TEC Kft. és MHV-Cosinus Kft. és az M3-as autópályát a téli üzem során is üzemeltető Magyar Közút NZrt. támogatása és szakmai felügyelete nagyban hozzájárult a gerendák beemelésének sikerességéhez.

A 2017 októberében megkezdett, nettó 4,99 milliárd forintos beruházás bekapcsolja az M3-as autópályát a Mogyoródra Fótról vezető 2101. jelű összekötő úthoz: a Hungaroring, Fót és Mogyoród elérhetősége is jelentősen könnyebbé válik. A munkálatokat 2019 nyarán fejezik be.

Galéria

HelyiMogyoródM3-as autópályaPenta Általános Építőipari Kft.He-Do Kft.KM Építő Kft.