2024.07.22, Hétfő

Látványos szakaszához érkezett az M3-as új csomópontjának építkezése

nif.hu, magyarepitok.hu

2018.12.11. 13:43

A He-Do, a Penta és a KM Építő az autópálya új mogyoródi csatlakozásánál épülő felüljáró gerendáit emeli be ideiglenes forgalomelterelés mellett.

Elkészült az M3-as autópálya Nyíregyháza irányába tartó pálya gyorsító- valamint lassítósávja, illetve a zajvédőfal is megépült az érintett szakaszon, így hétfőtől kezdve megszűnt a sebességkorlátozás az útvonalon – derül ki a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) sajtóközleményéből. Ezt követően kerül sor a 19. kilométernél épülő felüljáró gerendáinak beemelésére, melyhez jelenleg állítják fel az állványzatot.

 

 

Nagy előrelépés az agglomerációs közlekedésnek

A tavaly októberben megkezdett beruházásban a HE-DO Kft., a Penta Általános Építőipari Kft. és a KM Építő Kft. konzorciuma kapcsolja be az M3-ast a Mogyoródra Fótról vezető 2101-es számú úthoz.

A munkálatok során kétirányú modern kapcsolattal kiváltják az eddig egyirányú (csak pesti irányból használható) és rossz minőségű utakkal bíró lejárót. A projektben két felüljáró és négy körforgalom mellett másfél kilométernyi új nyomvonalú bekötőút is létrejön.

Kapitány Attila mogyoródi alpolgármester korábbi nyilatkozata szerint a beruházás azért is fontos a térségben lakók szempontjából, mivel a jelenleg a csomópont csak arra alkalmas, hogy Budapest irányába tudjanak rá felhajtani, vagy megközelítsék Mogyoródot Budapest felől.

HelyiútfelújításM3-as autópályaPenta Általános Építőipari Kft.He-Do Kft.KM Építő Kft.