2024.03.29, Péntek
Szombaton átadják a felújított M3-as metró északi szakaszát

Szombaton átadják a felújított M3-as metró északi szakaszát

magyarepitok.hu

2019.03.28. 15:27

A metróvonal harmadának korszerűsítési munkálatait a Strabag és a Swietelsky Vasúttechnika végezte el.

Hirdetés

Hamarosan újra a hármas metróval utazhatnak az észak-pestiek. Tarlós István főpolgármester szombaton átadja a felújított, Újpest-Központ és Lehel tér között futó szakaszt – írja az Index a Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatására hivatkozva. A hétvégi eseményen a felszólalások után egy metróutazáson végigjárják a korszerűsített útvonal mind a hat megállóját is.

A budapesti tömegközlekedés egyik legfontosabb részét alkotó metróvonal érintett állomásait a Strabag Építőipari Zrt. újította fel, míg a vágányépítési munkákat a Swietelsky Vasúttechnika Kft. végezte el.

A főváros életére meghatározó befolyással járó beruházásról lapunk korábban nagyinterjúban és képriporttal számolt be, illetve TV-műsorunk stábja is ellátogatott a helyszínre.

 

A Strabag folytatja a munkát a déli szakaszon is

 

 

A három részletben megújuló M3-as óriásberuházásának következő fázisában a déli, Nagyvárad té és Kőbánya-Kispest megállók közötti szakaszon folytatódik a munka. Itt nemrég arról érkezett hír, hogy az északi vonalon már bizonyított Strabag vállalta el a munkálatok jelentős részét.

Ebben a 24 milliárd forintos projektelemben öt állomást fejlesztenek és építenek át. A fejlesztés idején a két sínpálya közül egyet naponta kétszer is üzemképes állapotba kell majd hozni, hogy a többi szakaszon közlekedő járatok eljuthassanak a kocsiszínbe.

HelyiStrabag3-as metróSwietelsky Vasúttechnika Kft.metrófelújítás