2024.03.29, Péntek
Teljes külső restaurációt kap a Józsefváros legnagyobb temploma
wikipedia.org

Teljes külső restaurációt kap a Józsefváros legnagyobb temploma

kozbeszerzes.hu

2019.03.12. 11:54

A tető, a homlokzat és az apró díszítő elemek is megszépülnek a 19. század elején épült barokk épületen.

Hirdetés

Külső felújítást kap a Józsefváros műemléki védettség alatt álló, 1814-ben átadott temploma. A Horváth Mihály téren álló Szent József Plébániatemplomot a szentendrei Belvárosi Építő és Szolgáltató Kft. újítja meg az örökségvédelmi szempontok figyelembevételével. A nettó 595 millió forintos beruházást az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye finanszírozza.

A VIII. kerület legnagyobb, késő barokk stílusú templomán részlegesen lebontják, illetve újjáépítik a tetőszerkezetet, a megmaradó részek pedig javításra kerülnek. A homlokzat több mint 2500 négyzetméteren kap javítást, festést, illetve részben speciális új vakolatot is.

Megújulnak az eresz- és lefolyócsatornák, a párkányok, a tetőélek és -gerincek pedig új palafedést kapnak, valamint új hófogót is felszerelnek. Szintén a kivitelezés részét képezi a fa- és fémrestaurátori munka, utóbbi során egyes elemek új aranyozást is kapnak majd. A templom külsejének mészkő elemeit megtisztítják, valamint eltávolítják a korábbi szakszerűtlen javításaikat.

HelyiJózsefvárostemplomfelújításBelvárosi Építő Kft.