2024.04.20, Szombat
Pest megye újabb négysávos szakaszt nyert az M4-esen
Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Pest megye újabb négysávos szakaszt nyert az M4-esen

magyarepitok.hu

2019.10.09. 10:39

Az Albertirsa térségében a Duna Aszfalt által kivitelezett projektben a 405-ös és az M4-es találkozásánál egy különszintű csomópont is létesült.

Hirdetés

Szerdán délelőtt újabb 3 kilométert ad át a forgalomnak az M4-es gyorsforgalmi út Pest megyei szakaszából. Az új út a Duna Aszfalt Kft. kivitelezésében készült el Albertirsa térségében, az Üllő-Albertirsa ütem (az alábbi térképen sárgával jelölt szakasz) keleti végén, melynek 2017 áprilisában tették le az alapkövét.

Kattintva galéria nyílik

A projektben a 405-ös főút és az M4-es találkozási pontjánál egy különszintű forgalmi csomópont is létesült.

 

A szerdai átadón Czerván György, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Tápió mentén élők már nagyon várták az M4-es gyorsforgalmi út elkészült szakaszainak a forgalomba helyezését,

mivel a 4-es számú főút eddig az egyik legbalesetveszélyesebb közút volt az országban, jelentős kamionforgalommal.


Hamarosan az Üllő és Albertirsa közötti szakasz is elkészül

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója, Pántya József beszédében visszautalt a térség első befejezett projektjére az M4-esen. Tavaly augusztusban a Colas Út Zrt., Colas Közlekedésépítő Kft. és Colas Hungária Zrt. adta át az Albertirsa és Cegléd közötti 8,1 kilométeres szakaszt (az 58+821-es és a 66+831-es kilométerszelvények között).

Szavaiból az is kiderült, az EuroAszfalt Kft. és a Duna Aszfalt által kivitelezendő Üllő-Albertirsa szakasz jelenleg még hiányzó 27 kilométeres részét még az idén befejezik, a forgalomba helyezése pedig 2020 első negyedévében várható. "Ezen a szakaszon jelenleg már a befejező munkálatok zajlanak, a burkolati jelek felfestése és a szalagkorlát felhelyezése folyik" - tette hozzá Pántya József.

Pántya József

A Cegléd és Abony közötti 17,6 kilométeres szakaszra is kitért, ahol a főpálya építése van folyamatban, illetve a műtárgyak szerkezeti építését végzi a kivitelező Duna Aszfalt. "Itt a tervek szerint jövőre a második negyedévben történik meg az átadás" - mondta el az igazgató.

Az Abony és Törökszentmiklós közötti 27,1 kilométeres M4-szakaszról is beszámolt, ami a Tiszán és a Zagyván keresztül haladva Szolnok elkerülését biztosítja majd. Ezen a szakaszon augusztusban megkezdte a munkákat a kivitelező Colas és Duna Aszfalt, 2021 vége a kitűzött zárási időpont.

Galéria

HelyiCeglédM4-esColasAlbertirsa