2021.01.20, Szerda

Hirdetés

A DPD új csomagelosztó központja épül meg Budapesten
A DPD új üzemének látványterve (republicgroup.hu)

A DPD új csomagelosztó központja épül meg Budapesten

magyarepitok.hu

2019.12.14. 09:02

A magyarországi kapacitás bővítéseként egy 6000 négyzetméteres csarnokot hoznak létre, amely 2020 nyarán már el is készül.

Hirdetés

A DPD Hungária Kft. 6000 négyzetméteres csarnoképülettel bővíti magyarországi csomagelosztó kapacitását Budapest XV. kerületében, a létesítményt a Market Építő Zrt. kivitelezi - derül ki a republicgroup.hu közleményéből.

A csomaglogisztikai szolgáltató ezzel a zöldmezős beruházással egy új, automata-szortírozó technológiával felszerelt központot hoz létre, amivel kapacitásait több mint duplájára növeli. A DPD ezzel az e-kereskedelem térnyerésével fejlődő csomagszállítási piacon való dinamikus növekedését biztosítja.

A Marketnek a DPD új üzemét rövid határidővel kell megvalósítania, a kulcsrakész átadás 2020 nyár végére várható.

A leendő csarnok- és fejépület építészeti megoldása a jellegzetes piros DPD csomagolódobozt idézi meg, ami terpesztett lemezes burkolattal készül majd, különleges és jól beazonosítható ipari épületként illeszkedve a teljes arculatba. A központhoz kapcsolódik majd egy 100 négyzetméteres portaépület is. Az építkezés során fontos szempont a környezetvédelem, ami összhangban van a DPD karbonsemlegességi programjával.

A Market Építő a magasépítő-ipar teljes spektrumát lefedi, éves forgalmának jelentős arányát ipari és logisztikai létesítmények kivitelezésével éri el.

HelyilogisztikaMarket Építő Zrt.csarnoképítéslogisztikai központ