2024.04.26, Péntek
Új logisztikai központ épül Budapest közelében
Illusztráció / Bernát Benjámin magyarepitok.hu

Új logisztikai központ épül Budapest közelében

magyarepitok.hu, napi.hu

2020.04.14. 17:02

A Jysk magyarországi elosztóraktárának kivitelezési munkálatait hamarosan megkezdi a Market Építő Zrt.

Hirdetés

Magyarországi elosztóraktárat épít Ecseren a skandináv bútorgyártó Jysk – derül ki a napi.hu cikkéből. Az új logisztikai központ kivitelezését áprilisban kezdi meg a Market Építő Zrt. A beruházás mintegy 70 milliárd forintból valósul meg. Számos konténer már a helyszínen van, a szakemberek pedig hamarosan elkezdik kiásni az 560 ezer négyzetméteres alapot.

"Bár a koronavírus-járvány nagy hatással van a Jyskre is, de még ilyen helyzetben is fontos, hogy a jövőbe fektessünk. Mikor újra rendbe jönnek a dolgok, szükségünk lesz egy erős logisztikai háttérre, amit az új elosztóraktárunk Ecseren fog biztosítani" - mondta Allan K. Kjaegaard, a társaság logisztikai ügyvezető alelnöke.

 

Az épület több mint 140 ezer négyzetméteren épül meg

Az új központi elosztóraktár épületegyüttes:

  • két magasraktár épületet,
  • áruátvevő és árukiadó rámpákat,
  • valamint irodaépületet is magába foglal.

A létesítmény összesen 143 ezer négyzetméteres lesz, magasraktárakban pedig 205 ezer paletta árunak lesz hely.

Az új ecseri logisztikai központ várhatóan 2022 közepére készül el. Miután működésbe lendül az új elosztóraktár, Magyarország, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina és Szerbia vásárlóit és áruházait fogja kiszolgálni.

"Az új magyarországi logisztikai raktárból sokkal gyorsabban és hatékonyabban tudjuk szállítani az árut közvetlenül a vásárlóink otthonaiba, és több száz JYSK áruházunkba. Valójában évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást tervezünk megspórolni, így megkíméljük a környezetünket, és mi is kedvezőbb ajánlatokat tudunk nyújtani vásárlóinknak" - tette hozzá a skandináv gyökerű nemzetközi áruházlánc alelnöke.

HelyiEcserMarket Építő Zrt.logisztikai központ