2024.04.19, Péntek
Újabb szakértői vizsgálat méri fel az M0 egyik hídjának állapotát
Bernát Benjémin/magyarepitok.hu

Újabb szakértői vizsgálat méri fel az M0 egyik hídjának állapotát

NIF

2020.06.03. 10:22

Az M0 autóút déli szektorának folyamatban lévő felújításához kapcsolódó műszaki ellenőrzés nyomán az M1 autópálya felé vezető oldal Deák Ferenc (Hárosi) Duna-hídján további átfogó vizsgálat vált szükségessé. A híd állapotának alapos felmérése érdekében újabb független mérnöki vizsgálat indul a közeljövőben.

Hirdetés

Az érintett oldal 30 éves hídján az M0 beruházás miatt jelenleg nincs gépjárműforgalom. A térségben közlekedők az elkülönült tartószerkezeten álló, néhány éve megépült jobb pálya hídján (a Nyíregyháza felé vezető oldalon) 2×2 sávon folyamatosan haladhatnak.

A NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az előkészületek előre haladásával rendszeres tájékoztatást ad a szakértők kiválasztásáról, a vizsgálat megkezdéséről, befejezésének várható idejéről. Az eredmények ismeretében válik megítélhetővé, hogy szükséges-e az eddig elvégzetteken kívül bármiféle beavatkozás, és ha igen, az milyen műszaki tartalommal és ütemezésben valósulhat meg. A legfontosabb cél, hogy a közlekedők hosszú távon is – legalább további 30 évig – biztonságosan használhassák az M0 autóút hídját.

HelyiM0-s körgyűrűhídfelújítás